Remblokken online

Published Dec 09, 20
6 min read

Remblokken Ford Focus online bestellen

Remblokken Bmw online kopenRemblokken Volkswagen via de webshop

nl of bel naar 085 070 5200Op de hoogte gesteld worden als er een nieuwe blog online staat? Of als eerste op de hoogte zijn van excuslieve aanbiedingen, kortingen en winacties? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting op je eerste bestelling.

Remmen is heel belangrijk voor een auto. Als je niet kan remmen, is de kans groot dat je in en ongeluk terecht zal komen, waarbij de kans groot is dat het niet zo goed met je afloopt. Daarom is het belangrijk dat je remmen het goed doen. Bij het remmen spelen twee dingen een grote rol.Beide kunnen wel eens stuk gaan (Remblokken). Dan zijn ze aan vervanging toe. Maar wanneer weet je nou of je remapparatuur aan vervanging toe is? Hoe vervang je nou eigenlijk je remblokken of remschijven? Het antwoord op deze vragen lees je hieronder. - - Hoe weet ik of mijn remschijven of remblokken aan vervanging toe zijn?- Hoe maak je remschijven het beste schoon?- Hoe lang gaan remschijven mee?- Hoe lang gaan remblokken mee?- Hoe vervang je remschijven?- Hoe vervang je remblokken?- Om beter te begrijpen wat er kapot is, is het handig om te weten welke taak dat onderdeel nou heeft. Remblokken Kia.

Remblokken Volkswagen Polo online

Bij een auto spelen twee componenten een belangrijke rol. De remblokjes en de remschijven. De remblokjes staan in contact met het rempedaal en de remschijf staat in contact met het wiel. Als je het rempedaal intrapt, worden de remblokjes tegen de remschijf aan gedrukt. Hierdoor ontstaat wrijving en kan het wiel minder makkelijk draaien.

Beide remcomponenten zijn dus essentieel (Remblokken BMW). Dus moeten ze allebei goed functioneren. Daarom wil je graag weten wanneer een van je componenten aan vervanging toe is. Als je een schurend geluid hoort, dan is de kans groot dat de remblokjes versleten zijn en dus vervangen moeten worden. Dit is omdat het frictiemateriaal op de remblokjes elke keer dat je remt een stukje afschuurt.

Ook heb je bij sommige auto`s een lampje op het dashboard dat aangeeft dat er iets mis is met je remmen. Als je trillingen bij het remmen voelt, of je merkt dat je remmen ongelijk werken, dan is er waarschijnlijk iets aan de hand met je remschijven. Meestal is een remschijf dan krom, wat kan komen doordat je met hete remschijven door een plas water gereden bent.

Remblokken Bmw online

Dan moeten ze schoongemaakt worden, want door het vuil kunnen ook de remblokjes kapot gaan. Maar hoe maak je ze nou schoon? Remschijven moeten dus goed schoon blijven, maar hoe doe je dat? Dat is niet eens de voornaamste vraag die veel mensen zich afvragen. Dat is namelijk welke "wasmiddelen" je het best kan gebruiken.

Dat is omdat het zorgt dat de remschijven vet worden en daardoor is de kans groot dat de remschijven gaan roesten. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom gebruiken mensen een droog vaatdoekje of een schuurspons (Remblokken Ford Focus). Echter is het toch het verstandigst om het aan een professionele monteur over te laten, want je wil natuurlijk niet dat je remschijven door een poetsdoekje kapot gaan.

Daarom wil je dat remschijven lang mee gaan. Maar hoe lang gaan deze eigenlijk mee? Gemiddeld ongeveer 110 000 kilometer. Dit getal kan natuurlijk erg variëren. Als je veel in de file rijdt, kunnen je remschijven na 51000 kilometer al aan vervanging toe zijn. Ook zijn er andere factoren waardoor de remschijven mogelijk vervangen moeten worden.

Remblokken Kia via de webshop

Zoals eerder genoemd komt ijzer op ijzer remmen doordat de remblokjes versleten zijn. Elke keer dat je remt, schuurt er een stukje van het frictiemateriaal af. Kleine beetjes worden op een gegeven moment grote hoeveelheden. Als er alleen nog een laagje ijzer over is, dan moeten de remblokjes vervangen worden.

Ongeveer de helft van de gemiddelde levensduur van een remschijf. Maar als je veel in de file rijdt, zullen ze veel minder lang mee gaan. Remschijven en remblokken moeten dus om de zoveel tijd vervangen worden. Maar hoe doe je dit nou? Allereerst moet je zorgen dat je het gereedschap hebt.

Natuurlijk een krik, om de auto omhoog te krijgen. Ook heb je een sleutel nodig om een aantal bouten los te draaien. De maat sleutel hangt van de auto af. Tot slot heb je natuurlijk nieuwe remschijven nodig. Ook hier hangt de soort remschijven van de auto af. Als je al het benodigde gereedschap bij de hand hebt, kan je beginnen met de eerste stap van het vervangen van je remschijven.

Remblokken Citroen via de webshop

Dit is voor de veiligheid van jou en je auto, want als je dit niet doet kan de auto van de krik af schieten, waarbij je jezelf in gevaar brengt en je auto zou kunnen beschadigen. Dit wil je natuurlijk niet. Draai dus de moeren een stukje los, zodat je ze makkelijk los kan krijgen als de auto op de krik staat.

Remblokken Audi online kopenRemblokken Citroen online

Krik nu de auto omhoog. Doe dit door de krik onder het krikpunt te plaatsen. Waar dit punt zit verschilt per auto. Krik de auto zo ver omhoog dat je er goed bij kan. Haal nu het wiel eraf waar je de remschijf van vervangen wil. doe dit door nu al de moeren los te draaien en dan het wiel van de auto af te halen.

Dit is nodig, want anders kan je niet goed bij de remmen en loop je dus het risico om iets te beschadigen. Deze stap hoef je alleen uit te voeren als je rem door remklauwen worden vastgehouden. Deze kunnen vast zitten met bouten, die je dan met de juiste sleutel moet verwijderen.

Remblokken Citroen online

Remblokken Citroen onlineRemblokken Volkswagen online kopen

Als de remklauwen verwijderd zijn, moet ook hetgene waaraan de remklauwen bevestigd zaten verwijderd worden, zodat de remschijven helemaal vrij komen. Dit bevestigingsmateriaal, ook wel drager genoemd, zit meestal vast met twee of drie bouten, die je los moet draaien. Remblokken Audi. Onthoud goed welke bouten bij welk onderdeel horen, want anders wordt het erg lastig om de auto weer in elkaar te zetten.

Deze ga je nu dan ook verwijderen. De remschijf zal vast zitten met meerdere schroeven. Waarschijnlijk zal je vrij veel kracht moeten zetten om deze los te krijgen. Soms kan het zijn dat door beschadiging de schroeven krom zijn. Dan kan je ze waarschijnlijk niet los draaien. Dan is er maar een laatste redmiddel.

Wel moet je je realiseren dat dit alleen een laatste redmiddel kan zijn. Remschijven afdraaien is toch de beste manier om ze van de assen af te krijgen. Als je de schroeven allemaal verwijderd hebt, kan je de oude remschijf verwijderen. Doe dit met beleid, want de kans dat je iets kapot maakt is zeker aanwezig.

Remblokken via de webshop

Nu ga je de nieuwe remschijf plaatsen. Remblokken Kia. Zet hem voorzichtig op de beugel en zorg ervoor dat je hem goed stevig vast schroeft. Schroef hem zo strak als je kan, want je wil geen problemen tijdens het rijden. Je kan de schroeven van de vorige remschijf het best gebruiken. Check wel even of er beschadigingen aan de schroeven zitten.

More from Marktplaats auto

Navigation

Home

Latest Posts

Banden- En Velgen Service

Published Jan 24, 22
6 min read