Bedrijfsmiddelen Leasen

Published Oct 08, 20
3 min read

Leasebedrag Calculator leaseofferte.com

Leaseofferte leaseofferte.comVrachtwagen Lease leaseofferte.com

Een leaseauto kun je ook gebruiken voor privégebruik, maar hier staat wel iets tegenover. De Belastingdienst ziet dit eigen gebruik als loon in natura - Leasebedrag berekenen. Rij je jaarlijks 500 kilometer of meer aan privéritten, dan betaal je hiervoor. Dit is de bijtelling. Elke maand verrekent je werkgever de bijtelling met je loon.

Hoe hoog de bijtelling is, is gerelateerd aan de CO₂-uitstoot van de auto - Leasebedrag berekenen. Op dit moment zijn auto’s die geen CO₂ uitstoten, zoals een volledig elektrische of waterstofauto, vrijgesteld van BPM - Bedrijfswagen leasen tarieven. De overige auto’s betalen BPM. Het tariefstelsel begint met een starttarief. Daarna wordt binnen bepaalde bandbreedtes, de zogenaamde schijven, voor elke gram CO₂-uitstoot een tarief in rekening gebracht.

Auto’s met een dieselmotor krijgen nog een extra variabele dieseltoeslag. Voor elke gram CO₂-uitstoot boven een bepaalde grenswaarde wordt een bedrag in rekening gebracht. In 2020 is deze grenswaarde 59 g/km en het tarief per gram CO₂ erboven € 89,95 Omdat de overheid rijden met elektrische / waterstof auto’s wil stimuleren, geldt alleen voor volledig CO₂-neutrale auto’s een bijtellingspercentage van 8% (2020).

Je betaalt namelijk de bijtelling vanuit dat jaar. Deze is nog vijf jaar geldig vanaf het moment dat de auto is ingezet. Hoe dat precies werkt kun je hier lezen. Je werkgever kan ook een vergoeding vragen voor het privégebruik van de auto. Hiervoor moet je met je werkgever afspreken dat je de auto ook privé gebruikt - Leasebedrag berekenen.

Het bedrag wordt ingehouden op het brutoloon. Hoe hoog het bedrag is, hangt af van de afspraken die je maakt met je werkgever. De eigen bijdrage is alleen aftrekbaar van de bijtelling. Om deze reden kan het nooit hoger zijn dan de bijtelling. Gebeurt dit toch, dan wordt de bijtelling voor die maand 0.

Bestelbus Leasen leaseofferte.comWat is alles bij elkaar het effect van de bijtelling en de eigen bijdrage op je maandelijkse kosten? Om dat te zien hebben we deze twee voorbeelden gemaakt. In dit voorbeeld kozen we voor een Mercedes A-klasse met een fiscale waarde van 35.000,- en een loonbelastingpercentage van 37,5%. In de berekening met eigen bijdrage gaan we ervan uit dat de werkgever 50,- eigen bijdrage per maand rekent.

Zakelijk Bedrijfswagen Leasen leaseofferte.comVrachtwagen Leasen leaseofferte.com

Onderstaande tabel laat zien hoe je deze kosten kunt berekenen: *Bij bovenstaande is geen rekening gehouden met het effect op de heffingskorting. Wil je meer weten over de kosten voor je leaseauto? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze lease adviseurs - Leasebedrag berekenen.

Financial Lease Aanhanger leaseofferte.comBedrijfsmiddelen Leasen leaseofferte.com

CategorievoertuigenCO2-grenzen (gr/km)2017201820192020Categorievoertuigen Volledig elektrisch (EV), voorbeeld auto's: BMW i3, Tesla Model 3, Renault ZoëCO2-grenzen (gr/km) 02017 4%2018 4%2019 4%2020 8%Categorievoertuigen Semi-elektrisch (PHEV), voorbeeld auto's: Volvo V60 plug-in hybrid, Volkswagen GTECO2-grenzen (gr/km) 1-502017 22%2018 22%2019 22%2020 22%Categorievoertuigen Zuinig, voorbeeld auto's: Renault Clio, Citroën C3, Peugeot 308 SWCO2-grenzen (gr/km) 51-1062017 22%2018 22%2019 22%2020 22%Categorievoertuigen OverigCO2-grenzen (gr/km) > 1062017 22%2018 22%2019 22%2020 22%.

Wij bieden een passende Financial Lease oplossing voor jouw situatie zodat jij je kan focussen op wat echt belangrijk is: jouw onderneming. Auto kopen in een keer te betalen : volledige renteaftrek, en meer! Behoud van binnen de onderneming Vanaf het eerste moment ben jij van de auto de looptijd en hoogte van het contract Starter of zzp’er? Acceptatie is mogelijk Staat jouw gewenste auto niet tussen onze lease voorraad en heb je elders een auto gevonden? Bereken dan ook hier jouw leasetermijn.

Wij beoordelen jouw lease aanvraag meestal binnen 36 uur en kan je desgewenst direct over een contract beschikken. Zakelijk bedrijfswagen leasen. Alles is vrijblijvend en zonder kosten voor zowel nieuwe als gebruikte personen en -bedrijfsauto’s (Leasebedrag berekenen). Heb je naar aanleiding van het invullen van de calculator dringende vragen of wil je hulp bij het aanvragen van Financial Lease? Neem dan contact met ons op.

More from Auto trader

Navigation

Home

Latest Posts

Banden- En Velgen Service

Published Jan 24, 22
6 min read